tisdag 3 maj 2011

Dubioza Kolektiv live in Malmö 20/5 2011 21:00Dubioza Kolektiv
Arena:
Inkonst
Datum:
Fr 20 maj 2011 (21:00)
Kategori:
Konsert
Konsert med Dubioza Kolektiv som spelar en blandning av reggae, dub och hardcore, kryddat med electronica och hiphop.
Urban Balkan C lub presenterar Dubioza Kolektiv! Dubiozas musik är en blandning av reggae, dub och hardcore, kryddat med electronica och hiphop. Dubioza jämförs ofta med Rage Against the Machine. Likheter finns, framförallt när det gäller det politiska och sociala engagemanget. Bandet sjunger på engelska, bosniska/serbiska/kroatiska och har bland annat jobbat ihop med dubpoeten Benjamin Zephaniah samt Mush Khan från Fun-Da-Mental.

Dubioza Kolektiv bildades i protest mot den till synes hopplösa situationen i Bosnien och Hercegovina och på Balkan. Men också för att förmedla budskapet att allting inte är nattsvart. Under de senaste två åren har Dubioza, som fansen gillar att förkorta namnet, turnerat flitigt i hela Europa. Dubioza har till och med lyckats fånga intresset av självaste Billy Gould (Faith No More) Koolarrow Records.

Den nya skivan kommer i 
butiker runt om i världen under våren 2011. De tillhör det fåtal från ex-Jugoslavien som bjuds till konserter och festivaler utomlands, trots att de inte har ett enda blåsinstrument i bagaget. Dubioza Kolektivs energiska uppträdande lämnar inte någon oberörd!

Evenemangslänk:
http://www.inkonst.com/merinfo.php?id=1359
Bokningslänk:
http://www.kulturcentralen.nu/show_direct.php?showid=6456
Externa länkar:
http://dubioza.org/

1 kommentar:

 1. http://www.inkonst.com/merinfo.php?id=1359
  Bokningslänk:
  http://www.kulturcentralen.nu/show_direct.php?showid=6456
  Externa länkar:
  http://dubioza.org/

  SvaraRadera